Leren en werken

Ben jij iemand die van aanpakken houdt en sneller leer in de praktijk? Dan is de optie leren en werken de beste optie die er is. Het reguliere schoolsysteem is niet voor iedereen de beste keuze, als jij beter leert door te doen, dan is deze optie de beste keuze. Er zijn studiemogelijkheden die deze optie bieden. Ook zijn er bedrijven die juist praktijkmensen zoeken en mensen zelf opleiden. Er zijn genoeg mogelijkheden om te werken en leren. In deze blogpost vindt jet alle mogelijkheden hoe je op deze manier aan de slag kunt.

Werkend leren studie

Er zijn veel studiemogelijkheden die de optie bieden om werkend te leren. Dit zijn veelal MBO opleidingen waar je een dag per week les krijgt op school om de nodige theoretische vaardigheden te leren en de rest van de week ben je actief in het veld. Verpleging leer je bijvoorbeeld het beste wanneer je het in het echt meemaakt. Je begint als een soort stagiair, maar je zult al snel merken dat je groeit tot een medewerker die veel zelfstandige klussen mag uitvoeren. Werken en leren is de beste optie voor praktijkgerichte beroepen zoals verpleging, hovenier, elektricien en in de bouw. Je kunt bij vervolgopleidingen zoeken naar deze studiemogelijkheden en zo het meeste uit jouw studie halen. Er zijn verschillende werkend leren studies op verschillende MBO niveaus.

Een ambacht leren

Een ambacht leren is ook een manier van leren en werken. Je leert de fijne kneepjes van het vak door een leraar die jou het ambacht leert. Bijvoorbeeld als je bakker wilt worden. Dan kun je het best in de leer gaan bij een bakker om de unieke recepturen en werkwijze te leren. Het is een soort een-op-een manier van leren en werken. 

Opgeleid voor het bedrijf

Voor bedrijven kan het voordelig zijn om hun eigen personeel op te leiden. Op deze manier beschikken ze op de juiste werknemers en zijn ze op de hoogte van de juiste werkwijze. Een perfecte manier van werken en leren is door opgeleid te worden door het bedrijf waar je gaat werken. De bouw leidt bijvoorbeeld vaak hun eigen mensen op, maar ook bedrijven met kantoorfuncties. Altijd al secretaresse willen worden? Vaak worden deze zelf opgeleid in het bedrijf. Is studeren niet jouw ding, maar wil je wel aan de slag? Zoek dan naar bedrijven die hun personeel zelf opleiden voor het vinden van een leuke baan. Leren en werken biedt veel mogelijkheden. Een vervolgopleiding volgen waarbij de nadruk ligt op de praktijk, of leer het vak bij het bedrijf zelf. De perfecte optie voor iedereen die praktijkgericht beter leert.

Voor meer informatie spreek met LeekerweideGroep.


Delen