Echtscheiding mediation

Wanneer de liefde opbloeit en jullie uit elkaar willen, is dat een vervelende periode. Je kunt er wel voor zorgen dat deze periode zo vlekkeloos mogelijk verloopt door gebruik te maken van echtscheiding mediation. Deze vorm van bemiddeling is speciaal voor echtparen die uit elkaar willen. Op deze manier is er een onafhankelijke partij die helpt bij jullie materiële problemen die een gevolg zijn van de echtscheiding. Bezorg jezelf minder stress en ga op zoek naar iemand die jullie zo goed mogelijk door deze periode kan helpen.

Wat doet echtscheiding mediation?

Wat is echtscheiding mediation precies? Echtscheiding mediation in een onafhankelijke partij die helpt bij de praktische zaken van een echtscheiding. Een bemiddelaar die als tussenpost dient. Het kan een persoon zijn of een bedrijf. Echtscheiding mediation vindt meestal plaats bij een advocatenkantoor of bij een particuliere instelling. Het is de stap voordat je zaken laat regelen door de rechtbank. Bij bemiddeling heb je zelf de mogelijkheid om over zaken te beslissen en laat je het door bemiddeling regelen, in plaats van door een rechter. Hebben jullie moeite over de verdeling van gezamenlijke goederen of kunnen jullie het niet eens worden over bepaalde zaken? Zorg dat je dan hulp krijgt van een professionele en onafhankelijke partij. Dit bespaart je veel negatieve energie en helpt de beste keuze voor beide partijen op te stellen.

De voordelen van echtscheiding mediation

Hier zijn de voordelen van bemiddeling tijdens een echtscheiding voor jou op een rijtje gezet. - Een onafhankelijke blik op zaken. - Officieel rechtssysteem - Goedkoper dan het via de rechtszaal laten regelen - Eerlijk advies - professionele hulp  - Wettelijk erkend. Wanneer jullie beiden geen behoefte hebben aan hoge rechtskosten, is bemiddeling een goede optie. Op deze manier kun je orde op zaken stellen en de beste optie voor beide partijen kiezen. Het is de beste eerste stap om te zetten. Mocht bemiddeling niet werken, dan kun je altijd later nog naar de rechter stappen. 

Hoe vindt je een bemiddelaar ?

Er zijn verschillende advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in echtscheidingen. Naast rechtshulp in de rechtszaal, bieden zij ook bemiddelingsopties. Je kunt op zoek gaan naar een kantoor bij jou in de buurt en zien welke services zij bieden. Heb je al een advocaat om jou te helpen bij de echtscheiding? Dan weet hij/zij ook vaak wel goede bureaus die zich hierin specialiseren. Een echtscheiding is al vervelend genoeg, door echtscheiding mediation kun je het eenvoudiger maken. Kies wat het beste is voor beide partijen en probeer samen in overeenstemming te komen.

Voor meer informatie spreek met Masteradvice Mediation.


Delen